De flesta av oss kommer någon gång köpa någon sorts fastighet. Vanligtvis är det bostäder de flesta någon gång kommer att köpa. En fastighetsaffär är en stor affär och det är mycket man bör ha koll på innan köpet.

Köpekontrakt

Det är det viktigaste dokumentet under fastighetsaffären. Enligt svensk lag måste ett skriftligt köpekontrakt upprättas mellan säljare och köpare. I köpekontraktet uppges förutsättningarna inför köpet och vilka ansvar som ställs på både köparen och säljaren. Priset för fastigheten, även kallad köpeskillingen, ska även framgå på köpekontraktet.

Köpeskillingen kan betalas genom någon sorts kontoinsättning eller genom att köparen övertar säljarens lån. Vid övertagande av lån är det väsentligt att diskutera saken med långivaren. Om allt verkar stämma i köpekontraktet är det bara att skriva under. När båda parter har undertecknat är affären bindande. När kontraktet är undertecknat brukat en handpenning överlämnas. Handpenningen ligger vanligtvis på ca 10% av köpeskillingen och överlämnas för att säljaren ska ha en garanti ifall köparen skulle dra sig ur affären.

Köpebrevet

Köpebrevet är ett kvitto på köpet och brukar upprättas när fastigheten är betald. Om köparen betalat under köpekontraktet upprättats behövs inget köpebrev, då kvitteras köpeskillingen direkt på köpekontraktet. För att undvika problem är det viktigt att inte säljaren drar av summan förrän köpeskillingen är betald.

Undersökningsplikt för köparen

Det är viktigt att noggrant undersöka fastigheten som du ska köpa. Säljaren ansvarar faktiskt inte för avvikelser eller brister som köparen borde ha förväntat sig med tanke på åldern, skicket, priset och användningen av fastigheten. Är bristerna eller avvikelserna dolda ansvarar du inte för det. Vid köp av bostad har säljaren normalt tio års ansvar mot köparen om några fel har gömts.

Lagfart

Lagfart är ett bevis på att du äger en fastighet. Detta är något du måste ansöka om när du köpt en fastighet. Du måste ansöka om lagfart senast tre månader efter dagen du köpt fastigheten. Ansökan skickar du till lantmäteriets fastighetsinskrivning. I ansökan ska även köpehandlingen i kopia eller original med.

https://nlpfastigheter.se/

Berhöver ni hjälp av specialister inom något av fastighetsbranschens områden följer nedan några rekommendationer.Det är vanligt med tvister kring hyresavtal.

羅氏鮮減肥藥線上藥局

羅氏鮮Xenical 減肥藥是唯一臨床證實能排油的減肥藥,訂購https://www.xenicalxonline.com/,原裝正品保證,愛美人士的首選。

身材好不好?可以使用瘦身計算器試試,網址https://www.xenicalxonline.com/compute,計算出你的身材參數。