OVK behöver göras vart 6:e år för vanliga hyresfastigheter. Nuförtiden är de flesta lägenheters ventilation i relativt gott skick. Mycket tack vare att efterlevnaden av OVK-reglementet är bra. Men det finns samtidigt många undantag. NLP-fastigheter rekommenderar att planera OVK i god tid. Inled några månader före datum för önskad ventilationskontroll med att be om offerter. Samtala och koordinera med besiktningsmännen så att det är klart vem som skickar ut information om kommande besiktning. Och hur kontrollanterna kommer in i hyresgästernas eller ägarnaras lägenheter.

OVK för fastighetsägare i Stockholm

I äldre byggnader sker ventilation genom termisk kraft eller s k självdrag. Självdraget fungerar inte förrän man börjar med uppvärmning, dvs under sommaren kan man inte genomföra OVK i sådana fastigheter. I Stockholm är Franska Bukten en stor aktör inom OVK. Fråga dem om råd kring OVK-besiktningen, https://franskabukten.se/.

OVK lokalt i Göteborg, Malmö och svenska städer

I Göteborg och Malmö är det svårare att hitta certifierade ventilationskontrollanter. Fastighetsägare kan med fördel be om OVK-offert via https://besiktigaste.se. Det är en förmedlingstjänst som listar lokala OVK-kontrollanter och ger prisförslag.

Tags:

Comments are closed

https://nlpfastigheter.se/

Berhöver ni hjälp av specialister inom något av fastighetsbranschens områden följer nedan några rekommendationer.Det är vanligt med tvister kring hyresavtal.

羅氏鮮減肥藥線上藥局

羅氏鮮Xenical 減肥藥是唯一臨床證實能排油的減肥藥,訂購https://www.xenicalxonline.com/,原裝正品保證,愛美人士的首選。

身材好不好?可以使用瘦身計算器試試,網址https://www.xenicalxonline.com/compute,計算出你的身材參數。